top of page
image00001.jpeg

Mijn verhaal

"De volgende ochtend kon ik me bijna niet meer bewegen door de pijn in mijn rug en been; een hernia. Daarbij nog een flinke burn-out én fibromyalgie. Dat was het begin van een lange heftige periode..."

Dat zou mij niet overkomen..

Ik had gewerkt en nog wat tijd over om een rondje te gaan hardlopen, even mijn hoofd leegrennen.
’s Avonds zou ik naar een festival gaan. Na mijn rondje hardlopen kwam ik een vriendin tegen waar ik nog een tijdje mee heb staan kletsen buiten. Het was best koud en ik was bezweet, mijn rug begon wat stijf en pijnlijk aan te voelen, dus ging ik me snel opwarmen onder een warme douche.

 

Ik ben tegen beter weten in ’s avonds toch gegaan. Het zou wel loslopen dacht ik, ik had wel vaker last van mijn rug. Het zou daarentegen ook wel lekker zijn, een avond ontspanning.

Ik had al een hele tijd last van vage pijntjes en voelde me moe.

Eenmaal daar wist ik niet meer hoe ik moest staan of zitten van de rugpijn. Ik ben naar huis gegaan en was blij dat ik kon gaan liggen.


De volgende ochtend kon ik me bijna niet meer bewegen van de pijn in mijn rug en been; het bleek een hernia te zijn. Dat was het begin van een lange heftige periode, waarvan ik altijd had gedacht dat mij dat niet zou overkomen..

Over mij: Tekst

Of ik hulp nodig had?

Een aantal maanden daarvoor kreeg ik van mijn huisarts uitslagen terug van een aantal onderzoeken, ik was al een tijdje ontzettend moe en had allerlei klachten. Het zou vast wel aan mijn schildklier liggen. Ik was verbaasd toen mijn bloedwaardes in orde bleken te zijn, maar mijn stresslevel veel te hoog. Of ik hier hulp voor wilde, voeg de huisarts.. Ik, hulp? Wat overdreven, dacht ik nog. Ik kan het zelf wel.

 

Maar dat was moeilijker dan ik dacht. Ik had een overvolle agenda, een druk gezin en een man met een eigen bedrijf, hoe zou ik rustiger aan moeten gaan doen?

Dus buffelde ik maar verder, in de hoop dat het na een tijdje allemaal wel weer goed zou komen.

Burn-out, hernia én fibromyalgie

Maar het ging van kwaad tot erger. Er kwamen schouder- en nekklachten bij en een aantal weken later een hernia.

Ik kreeg de diagnose burn-out, hernia en daar bovenop nog eens fibromyalgie.

Ik was boos op mijn lichaam en zo gefrustreerd. Ik voelde me gevangen en in de steek gelaten door mijn eigen lichaam. Ineens was afhankelijk van mijn gezin, ik had overal hulp bij nodig.

 

Ik zat in een diep dal, zowel lichamelijk als mentaal. Ik voelde me zo ellendig en had zoveel pijn, dat er momenten waren wanneer in de auto zat en me bedacht “stel nou dat ik mijn stuur naar rechts draai en tegen die boom knal, dan ben ik tenminste wel overal vanaf en heb ik eindelijk rust”

Daar schrok ik van, ik wilde mijn gezin dat niet aandoen.

Hoe kon mij dit nou overkomen? Ik voelde me een zwakkeling.

 

Na een aantal maanden nadenken over mijn leven, begon ik aan mezelf te werken. Waarom deed ik de dingen zoals ik die deed? Welke overtuigingen zaten daarachter?

Ik heb als kind thuis veel spanningen, angst en onveiligheid ervaren en ben daarnaast ook gepest op de basisschool, maar ik was niet van plan om me slachtoffer te voelen en de ‘schuld’ af te schuiven op factoren buiten mij. Ik wilde zelf mijn problemen op kunnen lossen, dus ging ik met mezelf aan de slag.

 

Ik voelde me nutteloos, niet goed genoeg. Wie was ik nou? Ik was nergens echt goed in. Ik was ontzettend onzeker en heel verlegen. Ik voelde me minder waard dan een ander, vond dat ik minder bestaansrecht had. Ik ontdekte dat door anderen te pleasen mensen me aardig vonden en het idee kreeg ertoe te doen. Ik was mezelf continu aan het bewijzen en deed er alles aan om mijn omgeving tevreden te houden. 

De signalen die mijn lichaam al lange tijd aangaf waren niet belangrijk en stonden me alleen maar in de weg. Ik zag ze als een teken van zwakte en ik moest en zou laten zien dat ik allesbehalve zwak was. Ik wilde die sterke en zelfverzekerde vrouw zijn, maar dat was alleen de buitenkant.

 

Van binnen voelde ik me alleen, niet gezien en begrepen en totaal opgebrand.

Ik wilde zo graag beter worden, maar hoe dan? Ik had het gevoel dat ik er nooit uit zou komen. Ten einde raad stapte ik over de drempel en zocht hulp. Een lange periode van vele verschillende therapieën volgde, maar een echt verschil maakte het niet. Het voelde frustrerend en machteloos.

"Onzin en zweverig"

Herken jij jezelf in mijn verhaal?

Wacht niet langer en neem contact met me op.

Per toeval kwam ik in aanraking met hypnotherapie en dat heeft bij mij voor het omkeerpunt gezorgd. In eerste instantie vond ik het maar onzin en zweverig, ik was erg kritisch en geloofde er niet echt in.

Ik besloot het zelf te gaan ervaren, dus ik schreef me in voor de opleiding hypnotherapie. Ik was er verbaasd over dat ik dat deed, zonder er goed over na te denken.

Ik ben blij dat ik de stap destijds heb gezet, want wat heeft het me veel gebracht!

Ik ging van denken naar voelen en ik kon mijn negatieve overtuigingen veranderen naar positieve gedachtes over mezelf.

Het allerbelangrijkste wat er veranderde was het inzicht dat ik zelf invloed heb op hoe ik tegen situaties aankijk en hoe ik daar vervolgens mee omga. Dat voelt krachtig en geeft rust, ik heb de regie weer over mijn gedachtes, mijn gevoel, mijn leven.

Afgestudeerd als hypnotherapeut

In 2020 heb ik mijn opleiding tot Hypnotherapie Practitioner met succes afgerond en in 2021 heb ik mijn diploma Hypnotherapie Master Practitioner behaald.

In 2022 heb ik mijn diploma Hypnotherapeut 3.0 behaald bij het Hypnose Instituut Nederland.
Naast deze drie opleidingen heb ik een certificaat behaald voor de opleiding Kinderhypnose & Coaching en een certificaat voor de opleiding Virtuele Maagband.

Ik volg daarnaast diverse trainingen en masterclasses om me te blijven verdiepen en verbreden in mijn vakgebied, zowel voor ouder-kind coaching, als voor volwassenen.

IMG_4666 2.HEIC

Ik ben aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en ik ben lid van het GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten).

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

CATVergoedbaarVirtueelschild.png

Het CAT-collectief is een door de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) erkende beroepsorganisatie.

GATVirtueelschild.png

Non profit organisatie Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) is een onafhankelijke WKKGZ geschilleninstantie erkend door het  Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

bottom of page