top of page

Hypnotherapie voor kinderen

De meest belangrijke dingen in het leven, zijn geen dingen. 

 

 

 

Herken je dit bij je kind?

 • Je kind zit niet lekker in zijn vel en gedraagt zich anders dan anders.

 • Je kind heeft last van faalangst of andere angsten

 • ​Je kind heeft weinig zelfvertrouwen

 • Je kind vindt moeilijk aansluiting bij andere kinderen

 • Je kind klaagt vaak over buikpijn of heeft andere klachten waar geen oorzaak voor gevonden wordt

 • Je kind slaapt slecht

 • ​Je kind is ineens weer gaan bedplassen

 • Je kind heeft last van​ spanning

 • Je kind heeft moeite met een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van een dierbare

 • Je kind is regelmatig boos of heeft woede aanvallen

   

AdobeStock_263826445.jpeg

"De meest belangrijke dingen in het leven, zijn geen dingen"

Kinderen

 

 

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel op allerlei gebieden, zowel lichamelijk als sociaal-emotioneel. Ze krijgen te maken met allerlei veranderingen in hun lichaam en hun belevingswereld, maar ook op school, thuis en in de omgang met vriendjes verandert er veel. Die veranderingen gaan niet altijd even soepel en kinderen kunnen tegen allerlei problemen aanlopen. Problemen zoals pestgedrag, of gepest worden, een verandering in de thuissituatie of het verlies van iemand waar ze veel van houden. Vaak vergelijken kinderen zich met leeftijdsgenootjes, waardoor ze het gevoel kunnen krijgen dat ze niet goed genoeg zijn, of er niet bij horen. 

Allemaal situaties die je kind stress kunnen opleveren. Dit kan leiden tot teruggetrokkenheid, verminderde concentratie, boosheid, frustratie of verdriet. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Een kind kan ertegenop gaan zien om naar school te gaan of problemen ontwikkelen met andere kinderen of leraren. Ze kunnen onzeker worden.

Andere angsten die aan de oppervlakte kunnen komen zijn: angst voor het donker, angst voor slapen, voor dieren, of angst voor dokters of de tandarts.

Klachten zoals hoofdpijn en buikpijn zijn dan niet ongewoon. Ook kan je kind ineens weer gaan bedplassen.

Jongeren

Jongeren kunnen problemen tegenkomen op allerlei gebieden, zoals op school, thuis of in hun sociale omgeving. Er verandert nogal wat en vaak gaan ze in deze periode ook op zoek naar wie ze zelf zijn en wat ze nu eigenlijk willen. Ook lichamelijk verandert er veel en dat brengt vaak onzekerheid met zich mee. Jongeren vergelijken zich vaak met hun omgeving, hun vrienden en kunnen daarbij gaan twijfelen over zichzelf of over wat ze willen in de toekomst

Gevoelens van er niet bij horen, niet goed genoeg zijn of zich onbegrepen voelen, kunnen dan de kop opsteken. Ze kunnen hierdoor last krijgen van angstgevoelens zoals faalangst, ze trekken zich terug, lijken soms onbereikbaar, ervaren schaamte, verdriet, boosheid of depressiviteit.

Het kan soms moeilijk zijn om hier zelf uit te komen. Prestaties op school kunnen achteruit gaan, ze kunnen moeite krijgen in de omgang met hun sociale omgeving en ook thuis zijn de spanningen merkbaar.

Als ouder is het soms moeilijk om te begrijpen wat er in het hoofd van je kind omgaat en voor je kind is het lastig om aan te geven wat hij of zij nu precies voelt. Als ouder wil je jouw kind steunen en helpen waar je kunt, alleen lukt het soms gewoon niet om de situatie te veranderen. Dat kan jou als ouder een gevoel van spanning, machteloosheid en verdriet opleveren.

AdobeStock_293251600_edited_edited.jpg

"Het goede nieuws is dat je kind elke dag opnieuw mag beginnen, uitstellen kan altijd nog"

Ik wil jouw kind graag helpen met een nieuwe start.

Om kinderen en jongeren te kunnen helpen, werk ik met het kinderhypnose traject. Dit traject bestaat uit 4 sessies, waarvan ik de in de eerste twee sessies met de moeder werk (in sommige situaties de vader).
Deze eerste twee sessies bestaan uit het identificeren en het transformeren van eventuele hechtingsproblematiek, want uit diverse onderzoeken is gebleken dat wanneer we het transformeren bij de moeder, het automatisch verandert bij het kind.
Daarmee geven we het kind al enorm veel ontspanning en ruimte, wat de rest van het traject alleen maar ten goede zal komen.
De derde en vierde sessie ga ik vervolgens met het kind aan de slag, om je kind te helpen positiever te worden en emotionele blokkades te laten verdwijnen.

Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking.

AdobeStock_294734960.jpeg
bottom of page